Poštovane kolegice i kolege,

čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete u radu 8. Hrvatskog kongresa dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u Vodicama od 3. do 6. listopada 2018. godine.

Ovim kongresom nastavljamo tradiciju kontinuiteta, u stručnom i znanstvenom smislu te dinamiku održavanja nacionalnih kongresa uz međunarodno učešće. Visoki standardi znanstvenog i socijalnog programa su nam uvijek bili i ostali prioritet, kao i uvođenje noviteta u cjelokupni program.

U sklopu dječjeg kirurškog kongresa će biti organiziran i International Pediatric Urology Symposium. Isti se organizira u suradnji s dječjim urolozima iz Cincinnati Children’s Hospital Medical Center na čelu s dr. Pramodom Reddyem i Eugeneom Minevichem. Simpozij je planiran prema uzoru na Pediatric Urology Workshop koji se svake godine organizira u Cincinnatiju i privlači renomirane stručnjake iz cijeloga svijeta.

8 Hrvatski kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem postavlja naglasak na interdisciplinarnoj suradnji. Redovni program iz područja dječje kirurgije smo obogatili integracijom tema iz pedijatrije, anesteziologije, radiologije i drugih usko vezanih struka kako bismo potaknuli, osnažili i njegovali rad struka koje se međusobno isprepliću i nadopunjuju.

State-of- the-art teme s pozvanim predavačima iz inozemstva su nastavak dosadašnje tradicije i predstavljaju krunu znanstvenog programa.

Socijalni program ćemo ponovno istaknuti kao jedan od centralnih događaja na kongresu jer smatramo da predstavlja bitan element ovakvih sastanaka i da pruža mogućnost zbližavanja kolegica i kolega istovremeno na stručnoj i neformalnoj razini. Ujedno pruža i priliku za upoznavanjem regije u kojoj se kongres održava.

Pozivam Vas da nam se pridružite i obogatite ovaj događaj svojim stručnim doprinosom i osobnim sudjelovanjem.

S poštovanjem,

Zoran Bahtijarević

Predsjednik kongresa